• драмски театар

Драмскиот театар од Скопје на 29 мај ќе гостува на „Стериино позорје“ во Нови Сад

Поминаа повеќе од триесет години од последното учество на Драмскиот театар од Скопје на познатиот театарски фестивал „Стериино позорје“ во Нови Сад, Србија. Долгогодишниот пост ќе биде прекинат со гостувањето на претставата „My name is Goran Stefanovski“ (Се викам Горан Стефановски) во режија на Бранислав Миќуновиќ. Претставата ќе биде изведена во рамките на меѓународната програма …

Драмскиот театар од Скопје на 29 мај ќе гостува на „Стериино позорје“ во Нови Сад Read More »