Tag : дом на култура

Вести Култура

Дом на култура Кавадарци преку интернет носи театарски претстави во домовите

Слободен печат
– Домот  на култура од Кавадарци преку интернет ги носи своите театарски претстави во домовите на сите љубители на културата и уметноста, во време на коронавирус....
Вести Култура

Во Домот на култура „Илинден” отворена изложба на слики во рамките на проектот „Уметничка меѓународна група со пријателите”

Слободен печат
Во галеријата на Домот на култура „Илинден” во присуство на повеќемина љубители на уметноста, отворена е меѓународна изложба на слики што се реализира во рамките...
Вести Култура

Фестивал за обнова на Дом на Култура-Ченто

Слободен печат
Здружението Културно Ехо во недела (19 мај 2019 година) со почеток во 10.30 часот во паркот Методија Андонов Ченто организира еднодневен културно-едукативен настан со цел...
Вести Култура

„Мајка Медеја“ – изложба на Северин Бургерс

Слободен печат
Во Домот на културата „Кочо Рацин“, на 6-ти април (сабота) во 20 часот, во галеријата КО-РА ќе се отвори изложбата „Мајка Медеја“ на Северин Бургерс...