• политичари

ВИДЕО: Голема корупциска афера во Хрватска, популарен политичар се соочува со десет години затвор

Жупанот на Меѓумурската Жупанија, Матија Посавец, е уапсен денеска во рамките на голема истрага за корупција во Хрватска, а тој, меѓу другото, е осомничен дека примил мито од 10.000 куни (околу 1.300 евра), јавуваат медиумите. 41-годишниот Посавец е уапсен во акција на единицата за борба против корупција и организиран криминал УСКОК, во која се опфатени …

ВИДЕО: Голема корупциска афера во Хрватска, популарен политичар се соочува со десет години затвор Read More »