Са­ла­та со ориз и фе­та си­рење (РЕЦЕПТ)

profimedia

Сос­тојки:

600 мл вода

сол по ва­ша желба

250 гр ориз

100 гр кон­зер­ви­ра­на брус­ница

200 гр омек­на­та леб­ле­бија

3 ла­жи­ци мас­ли­но­во масло

сок од ли­мон

1 чеш­не лук

200 гр фе­та си­рење

Под­го­товка:

Во прет­ход­но зов­ри­е­на во­да ста­ве­те го из­ми­е­ни­от и прет­ход­но ис­чис­тен ориз. От­ка­ко ори­зот ќе го ста­ви­те во во­дата, ва­ре­те го на ти­вок оган и по­стоја­но ме­шај­те за да спре­чи­те за­го­ру­ва­ње на ори­зот.

От­ка­ко ори­зот уба­во ќе се сва­ри и ќе омекне, исце­де­те го и до­дај­те му ја брус­ни­ца­та и омек­на­та­та леб­ле­бија.

Уба­во про­ме­шај­те и ста­ве­те ги на­мир­ни­ци­те во чи­ни­ја за сер­ви­рање.

По­тоа до­дај­те ги си­те ос­та­на­ти на­мир­ни­ци и пов­тор­но про­ме­шајте.

На крај одоз­го­ра до­дај­те го исеч­ка­но­то фе­та си­рење. Де­ко­ри­рај­те по ва­ша желба.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот