• сирење

ЕУ ја обвини Данска за злоупотреба на името „Фета“ при извозот на познатото сирење

Данска го прекрши правото на Европската унија со тоа што не ги спречи локалните компании да произведуваат и извезуваат „фета“ сирење надвор од ЕУ, изјави советник на највисокиот европски суд, пренесува Ројтерс. Мислењето на генералниот адвокат Тамара Капета во Судот на правдата на Европската унија (СЈЕ) со седиште во Луксембург дојде три години откако Европската …

ЕУ ја обвини Данска за злоупотреба на името „Фета“ при извозот на познатото сирење Read More »