По повод 58-годишнината од скопскиот земјотрес: Магична вечер со „Архангел“ и Македонската филхармонија

архангел
Фото: Град Скопје / Фејсбук

Два часа илјадници обожаватели на „Архангел“ и на Филхармонијата, во просторот меѓу фонтаната „Лотосов цвет“ и „Езерце“ во Градскиот парк во Скопје, уживаа во вечерта исполнета со звуците од песните на една од најголемите македонски групи.

Сето тоа беше под диригентската палка на Џијан Емин. И покрај топлото време, публиката желна за вакви настани, кои ѝ беа ускратени поради ковид-пандемијата, со голем интерес го проследи концертот организиран по повод 58-годишнината од катастрофалниот скопски земјотрес.

– Се надевам дека со овој концерт ќе придонесеме нашиот град да биде уште поубав – рече фронтменот Ристо Вртев.

„Чудесен свет“, „Нова вера, нова библија“, „Uber Makedonishe“, „Заумна сила“ го исполнија етерот и ги израдуваа младите и постарите, а тие возбудено бараа и неколкупати добија бис.

Видео на денот