Кенан Мандра, нутриционист: Липосукциска исхрана – нов, современ пристап кој е подобар од диета

На современиот човек му треба мотивација, а липосукциската исхрана дава резултати во првите 24 часа, и тоа на вистинските места. За само 14 дена може да ослабнете и до 10 килограми.

Кенан Мандра, нутриционист, творец на протоколот за липосукциска исхрана

Сигурно досега сте држеле диета која не ги дала посакуваните резултати или напротив, дала јо-јо ефект. Што всушност се случува кога држиме диета, а не можеме да ослабнеме? На ова прашање ни одговара доктор Блус од Универзитетот „Кембриџ“, кој ги истражувал метаболичките процеси и собрал неверојатни информации. Имено, кога ќе почнеме со диета, телото добива помалку енергија. А кога добива помалку енергија, ги покренува механизмите на штедење, што значи помалку внесувате, а телото помалку троши. Таква состојба на метаболична криза трае сè додека ја држите диетата. Кога ќе престанете со диетата, и сте постигнале одредени резултати, тогаш почнувате да јадете, меѓутоа телото не излегува од таа метабилична криза. Тоа и понатаму смета дека е загрозено. И сè што јадете потоа, телото максимално се труди да создаде нови залихи на енергија и да создаде нов вишок за евентуална следна криза. Поради тоа диетите не се ефикасни и најчесто завршуваат со јо-јо ефект.

Таков класичен пристап на диетата и на слабеењето е едноставно надминат.

Липосукциската исхрана е нешто ново, современо, кое нуди многу подобар механизам. Како делува тоа? На начин телото да добива помалку енергија, но не влегува во метаболична криза, бидејќи имаме билни влакна кои создаваат чувство на ситост во вашиот желудник и вашиот мозок прима информации дека сте јаделе, дека нема енергетска криза затоа што телото е снабдено со енергија од сопствените масни резерви. Практично, телото се храни со сопствените масни резерви. Тоа е еден нов, современ пристап, кој е подобар од диета, зашто не сте гладни, нема пад на енергија ниту пад на шеќер, а првите резултати ги гледате веќе после 24 часа. За само 14 дена може да „симнете“ од 7 до 10 отсто од почетната телесна тежина. Но, тоа не го велам само јас, тоа го докажуваат Клиничките студии што ги правевме во Москва на Институтот за биотехнолошки истражувања, кои не само што ја потврдуваат липосукциската исхрана како сигурен и ефикасен третман, туку ја дадоа и својата препорака да ја користите долоку имате вишок килограми.

Липосукциската исхрана е модерен пристап, кој дава брзи резултати. Некои ќе кажат дека слабеењето треба да се одвива бавно, да се намалува по еден килограм неделно, а не до десет килограми за две недели, меѓутоа, тоа се теории од минатиот век. Денес, еден современ човек сака брзи резултати, а при тоа да не го загрози сопственото здравје. Ако имате брзи резултати на клинички испитан третман – тоа е тоа! Зашто ако сакате да слабеете бавно, зошто тогаш не користите некој бавен Интернет, зашто кога имате висока температура не ја симнувате со денови, туку сите лекарски препораки велат дека здравјето мора да се постигне што побрзо, што побрзо ситуацијата да се развива на подобро.

Затоа, ако имате вишок килограми, направете нешто добро за своето здравје и својот изглед. Сега е ред на вас.

Што е диетотерапија?

Дието-терапијата овозможува брзи резултати во кратко време. Дали е тоа здраво? Липосукциската исхрана е дието-тераписки третман, кој е здрав, бидејќи е клинички испитан, ги задоволува сите енергетски и нутритивни потреби на организмот, а дава брзи резултати. На современиот човек му треба мотивација – а липосукциската исхрана дава резултати во првите 24 часа, и тоа на вистинските места. За само 14 дена може да ослабнете и до 10 килограми. Липосукциската исхрана делува со помош на билни влакна кои набубруваат во желудникот и создаваат чувство на ситост. Овој третман е поврзан со медитеранската исхрана која СЗО ја препорачува како најздрав начин на исхрана. Липосукциската исхрана ќе ви го смени животот така што ќе го подобрите своето здравје, ќе ги смените прехранбените навики и ќе сфатите дека сè може да направите само ако тоа го сакате.

Закажете бесплатен совет и консултација во „Липо диет“ центарот (на улица „Димитрие Чуповски“ број 22, спроти поранешен „Мекдоналдс“) или јавете се на телефоните 02 3151714, 070 535033. Протоколот за слабеење може да го нарачате и на домашна адреса.

 

(комерцијален текст)

Видео на денот