Канапеи со чаден лосос
СОСТОЈКИ:
– 1 пакување листесто тесто
– 1 жолчка
– 1 пакување крем-сирење
– 2 пакувања филети од чаден лосос
– анасон, магдонос, капари (по избор)
ПОДГОТОВКА:
Развлечете го тестото во правоаголник и со калап исечете форми по желба (кругови, коцки итн.). Секое парче тесто со нож засечете го плитко, по внатрешната страна од рабовите, на оддалеченост од неколку милиметри, а потоа во средината избоцкајте ги со виљушка.
Вака подготвените теста ставете ги во плех обложен со хартија за печење, премачкајте ги рабовите со изматена жолчка и ставете да се пече во рерна загреана на 200 степени. Печените теста извадете ги да се изладат. Потоа на средината ставете прво по 1-2 лажици крем-сирење, а одозгора по едно парче чаден лосос. Посипете со саканиот зачин (анасон, магдонос или капари) па послужете.