Д-р Аргирова: Извршени две операции, луѓето се во стабилна состојба

Пред болницата во Бугарија
Пред болницата во Бугарија / Утрински брифинг, Слободен печат

Началничката на Клиниката за изгореници и пластична хирургија, д-р Маја Аргирова вели дека се извршени две полесни операции на преживеаните лица и тие моментално се во стабилна состојба. Таа изјави дека еден од повредените е во длабок психички шок. Денеска ќе бидат извршени уште две операции, велат лекарите од болницата „Пирогов“.

Едниот од пациентите има тешки изгореници на двете раце, поради што ќе мора да се изврши операција, а операција на десното колено треба да се изврши и на едно девојче. Вчера беше извршена операција на колено на еден од повредените, рече д-р Аргирова.

Таа потврди дека шест од пациентите се наоѓаат на Клиниката за изгореници и пластична хирургија, а еден од пациентите е во Клиниката за трауматологија. Д-р Аргирова потврди дека лекарите од болницата се во контакт со македонските колеги.

Видео на денот