Британско разузнавање: Руската црноморска флота е во тешка состојба

Црноморската флота на Русија се бори да одржи ефективна контрола на морето, со патроли, во голема мерка ограничени на водите во близина на брегот на Крим, се вели во најновиот извештај на британското разузнавање.

Црноморската флота продолжува да користи крстосувачки ракети со долг дострел за поддршка на копнената офанзива, но одржува одбранбена положба, се вели во најновото известување на британското Министерство за одбрана.

Ограничената ефикасност на Црноморската флота ја поткопува севкупната стратегија за инвазија на Русија, делумно поради тоа што амфибиската закана за Одеса е во голема мера неутрализирана, се додава во ажурирањето на разузнавањето.

Видео на денот