За овие ПЕТ ЗБОРОВИ заработи 100.000 евра: Марина Туцаковиќ напиша само еден стих од песната која СИТЕ ЈА ЗНАЕТЕ

принтскрин

За само пет зборови заработила 100.000 евра!

Марина Туцаковиќ е автор на бројни хитови од балканската естрада, а многумина не знаат дека за една позната песна напишала само еден стих и за него заработила огромна сума на пари.

Странува спобер за песната „Zora je“, која ја изведува Неда Украден, а за која Марина напишала само еден стих – „Suza je iz oka kanula“.

– Песната ми ја напиша починатиот Џорѓе Новковиќ и ние двајца неколку пати се скаравме околу самиот наслов на песната. Прво ја нарековме „Jovane, zora je“, потоа „Milane, zora je“. Последната и конечна верзија е „Zora je“. На крајот ја повика Марина Туцаковиќ која напиша само еден стих, а тоа е „Suza je iz oka kanula“. На неа тој стих и донесе повеќе од 100.000 евра, изјави Неда Украден во една прилика за емисијата „Гламур“.

Видео на денот