• возач

Полиција запрела пијан возач, судот го ослободил мажот чие тело само произведува алкохол

Белгиец e ослободен од обвиненијата за возење под дејство на алкохол, откако било утврдено дека страда од исклучително ретка состојба во која телото самостојно произведува алкохол (auto-brewery syndrom – ABS), рекол неговиот адвокат. Ансе Гескаер во понеделникот рекла дека во „уште една несреќна случајност“ нејзиниот клиент бил запрен поради „алкохол“, но тројца лекари кои независно …

Полиција запрела пијан возач, судот го ослободил мажот чие тело само произведува алкохол Read More »