• визуелна уметност

КСП „Центар-Јадро“ во „Буква“ ќе ја промовира книгата „Во дијалог“

На 25 март, во 20 часот, во кафе-книжарницата „Буква“, КСП „Центар-Јадро“ ќе ја промовира книгата „Во дијалог, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021“). Во книгата „Во дијалог, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021“) се поместени сублимираните транскрипти од презентациите и разговорите со десет македонски визуелни уметници (Велимир Жерновски, Славица …

КСП „Центар-Јадро“ во „Буква“ ќе ја промовира книгата „Во дијалог“ Read More »