Tag : уметница

Жена Магазин Магазин слајдер

Разговор со Биљана Кајевиќ: Сакам да ги ловам душите низ браздите на лицето

Јасмина Кантарџиева Димков
Уметницата Биљана Кајевиќ, родена во Скопје, каде што заврши Факултет за ликовни уметности во класата на професор Рубенс Корубин, веќе 20 години работи како слободен...
Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: Маја Цветаноска, психолог

Ј.К.Д
– Хармонија на надворешен израз и внатрешен свет, проследена со искрена и блескава насмевка, ете така би ја опишала Маја Цветаноска, за мене личност со...
Жена Магазин

Стил на неделата: Жанета Гелевска Велјаноска, уметница

Слободен печат
– Ќе ги прескокнам сите клишеа за тоа каква треба да биде жената со стил и веднаш ќе кажам, уметницата Жанета Гелевска Велјаноска за мене...
Вести Култура Македонија Слајдер

Тања Кармзова Костиглиола: Вакцина против Ковид-19 оптимистички може да чекаме наесен

Јасмина Кантарџиева Димков
Веќе речиси 12 години Тања Кармзова Костиглиола живее и работи во Париз. Таа е специјализирана во фитотерапија и ароматерапија и работи во аптека. На македонската...
Жена Забава Магазин

Розе Мојсовска, уметница: Порано се срамев да цртам со уста, сега сум горда жена

Јасмина Кантарџиева Димков
На седумгодишна возраст рацете ѝ биле оперирани, но и покрај хендикепот со кој се соочила, Розе Мојсовска почнала да слика. Имала голема желба да слика,...