• свежи

Деликатесен зачин: Капарите може да се користат маринирани и свежи

Иако мислите дека се плодови или зеленчук, сепак тоа се цветни пупки од дрвото бодликав капарис (capparis spinosa) што растe во регионот на Медитеранот. Денес се користат во кулинарството поради посебниот вкус што им го даваат на јадењата, а и многуте позитивни влијанија врз човечкото здравје. Младите пупки од капари познати им се на луѓето …

Деликатесен зачин: Капарите може да се користат маринирани и свежи Read More »