• судство

Стејт департмент: Во Македонија е слободно здружувањето, Бугарија не дозволува здруженија на етнички Македонци

Уставот и законот во Северна Македонија ги обезбедуваат слободите на мирно собирање и здружување, а владата генерално ги почитува овие права, пишува во последниот Извештај на американскиот Стејт департмент за човековите права, без да се споменат дополнителни констатации на пример за положбата на Бугарите во земјава. За разлика од извештајот за Македонија, во извештајот за …

Стејт департмент: Во Македонија е слободно здружувањето, Бугарија не дозволува здруженија на етнички Македонци Read More »