• СПЦ

Андреја Богдановски, аналитичар: Чествувањето во Прохор Пчински е резултат на нормализацијата на односите помеѓу СПЦ и МПЦ-ОА

Прашањето за чествувањето на Илинден во Прохор Пчински долги години претставуваше камен на сопнување во односите помеѓу Србија и Македонија и делуваше како своевиден годишен потсетник за важноста на меѓу-црковните односи во надворешната политика. Присуството на српскиот министер за надворешни работи Никола Селаковиќ како домаќин на чествувањето и изјавите кои беа дадени од Прохор Пчински …

Андреја Богдановски, аналитичар: Чествувањето во Прохор Пчински е резултат на нормализацијата на односите помеѓу СПЦ и МПЦ-ОА Read More »