• риека

Mотивот за поставување и активирање бомби во Риека е криминален, не политички

Иако се уште не исклучуваат некои други варијанти, бидејќи  истрагата практично штотуку почнала, неофицијално хрватските медиуми пишуваат дека полицијата се сомнева дека мотивот за поставување и активирање експлозивни направи во Риека е криминален, не политички. Односно дека бомбите биле поставени како еден вид притисок врз таа компанија која раководи со Трговскиот центар. Исто така неофицијално, …

Mотивот за поставување и активирање бомби во Риека е криминален, не политички Read More »