• работна група

Во Русија рекордно голем број нови инфекции со коронавирус

Русија пријави 34.303 случаи на нови инфекции со коронавирус во изминатите 24 часа, рекордно голем број од почетокот на пандемијата, покажаа податоците од државната работна група за коронавирус во неделата. Исто така, бројот на смртни случаи изнесувва 997, пет помалку од дневниот рекорд од 1,002 пријавени претходниот ден. Последните смртни случаи од коронавирус го зголемија …

Во Русија рекордно голем број нови инфекции со коронавирус Read More »