• професија

Најпосакуваната професија на пазарот: Колку заработуваат ИТ експертите?

Според денешното истражување на Brainster со помош на алатка за кариерно советување која била искористена од над 7.000 учесници, најмногу од нив, односно 17,1 отсто избрале професија од ИТ областа како најпосакувана. Голема причина за тоа е финансискиот аспект, односно според истражувања повеќето програмери заработуваат околу 1.000 евра плата, но тоа е просек. Многу ИТ …

Најпосакуваната професија на пазарот: Колку заработуваат ИТ експертите? Read More »