• поет

Здружението „Нова“ ја објави збирката со поезија „Топли билки“ од Бојан Васиќ

Книгата со поезија „Топли билки“ од српскиот поет Бојан Васиќ е најновата објава на Здружението за наука и култура „Нова“ од Битола. Препевот од српски јазик го направи Ленче Милошевска. Издавањето на книгата финансиски е поддржано од Европската Унија преку проектот „Регионална мрежа за културна соработка“ (READ – Regional Network for Cultural Diversity), во локална …

Здружението „Нова“ ја објави збирката со поезија „Топли билки“ од Бојан Васиќ Read More »