• Пакистан

Пакистан и Индија во ОН меѓусебно се обвинија за екстремизам

 Пакистанскиот премиер Имран Кан ја обвини Индија во ОН дека ги „тероризира” муслиманите, што предизвика реакција од индиската делегација. Говорејќи на годишната сесија на Генералното собрание на ОН во петокот, Кан го обвини индискиот премиер Нарендра Моди дека сака „да ја исчисти Индија од муслимани”. – Најлошата и најраспространетата форма на исламофобија сега владее во …

Пакистан и Индија во ОН меѓусебно се обвинија за екстремизам Read More »