• ОН

ОН предупредуваат дека борбата против женското генитално осакатување е загрозена

Борбата против женското генитално осакатување е загрозена од практиката да се испраќаат девојчиња во земји кои не го забрануваат тоа, предупредија денеска ОН, повикувајќи ја меѓународната заедница да реагира. Иако многу земји вложуваат повеќе напори за искоренување на осакатувањето на женските гениталии, тоа продолжува низ целиот свет, делумно поради „тајната природа“ на овие прекугранични движења …

ОН предупредуваат дека борбата против женското генитално осакатување е загрозена Read More »