• нутриенти

Најздравата житарка – Спелта: Балансиран и оптимален сооднос на корисни нутриенти

Оваа житарка настаната е многу години пред денешните сорти пченица, најверојатно со природно вкрстување на одредени видови треви и природна селекција, на територијата на јужниот дел од Кафказ, а денес сè повеќе се шири низ Европа и целиот свет. Богатството од корисни нутриенти ја прави квалитетна житарка која треба почесто да ја вклучите во исхраната …

Најздравата житарка – Спелта: Балансиран и оптимален сооднос на корисни нутриенти Read More »