Tag : нов закон

Вести Македонија

Се работи на нов закон за заштита на работничките права, кој ќе треба да грантира подобри услови за работа

Слободен печат
Унапредување на работничките права, зајакнување на социјалниот дијалог и колективно договарање, треба да овозможи новиот закон за работни односи за кој повеќе од година и...
Вести Економија

Се укинува сметкопотврдата како задолжителен документ придружен со фискална сметка за промет до 6.000 денари

Слободен печат
Владата усвои измени на Законот за данокот на додадена вредност со кои предлага прагот за задолжителна регистрација на ДДВ обврзници да се зголеми од милион...
Вести Македонија

Во собраниска процедура нов закон за заштита на помалите етнички заедници

Слободен печат
Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска во прво читање го поддржа Предлог-закон за правата на заедниците кои се помалку од 20...
Вести Македонија

Нов закон за легализација следната недела во владина процедура

Слободен печат
Во владина процедура следната недела треба да се најде нацрт верзијата на новиот закон за легализација на дивоградби, на кој работеше изминатиот период работна група...
Вести Македонија

Новиот закон за Јавно обвинителство влегува во собраниска процедура

МИА агенција
Предлог-закон за Јавно обвинителство Владата денеска ќе го испрати во Собранието. Од Министерството за правда очекуваат пратениците своите ставови да ги кажат во законодавниот дом,...
Вести Македонија

Законот за идниот статус на СЈО утре во Собранието

МИА агенција
Новиот текст за законот за Јавно обвинителство, во кој Специјалното јавно обвинителство се интегрира во Јавното обвинителство за организиран криминал и копрупција, неделава, а мошне...
Вести Регион

ЦРНА ГОРА ДОБИВА НОВ ЗАКОН: Никој не мора да плаќа долгови постари од 2 години

Слободен печат
Граѓаните на Црна Гора повеќе нема да мораат да ги плаќаат долговите постари од две години за да им се приклучи вода или струја, предвидено...
Ви Препорачуваме

На сила нов Закон за абортус: Бременоста може да се прекинува и со апче

Слободен печат
Новиот Закон за прекинување на бременоста е објавен во Службен весник, а со него се укинуваат постојните административни процедури-бариери, кои го одложуваа спроведувањето на постапката...