• нашите

Заев: Одржливата или „зелена“ енергија е меѓу нашите приоритети

Одржливата или „зелена“ енергија е меѓу нашите приоритети и за тоа потврдуваат резултатите од меѓународните енергетски организации дека Северна Македонија е на врвот во регионот по искористеност на обновливи извори на енергија, напиша на својот фејсбук профил премиерот на Македонија, Зоран Заев. „Само за минатата година го зголемивме производство на енергија од обновливи извори на …

Заев: Одржливата или „зелена“ енергија е меѓу нашите приоритети Read More »