• медведев

Медведев: Како резултат на моменталните настани, Украина може да исчезне од светската карта

Поради расплетот на настаните, Украина како држава може да исчезне од светската карта, напиша денеска на Телеграм, заменик – претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев. „По државниот удар во 2014 година, Украина ја изгуби независноста на државата и падна под директна контрола на колективниот Запад, а почна да верува и дека НАТО …

Медведев: Како резултат на моменталните настани, Украина може да исчезне од светската карта Read More »