• медицински сестри

Филипче-Каранфиловски: Од септември на медицинските сестри и техничари ќе им биде платено високото образование

На денешниот работен состанок на министерот за здравство д-р Венко Филипче, директорите на ФЗО на РСМ Стево Крстевски и Фатон Ахмети, Претседателот на Самостојниот Синдикат за здравство, фармација и социјална заштита д-р Љубиша Каранфиловски и претставници на Здружението на Медицинските Сестри, Техничари и Акушерки се имплементираше решение за проблем кој е актуелен за медицинските сестри …

Филипче-Каранфиловски: Од септември на медицинските сестри и техничари ќе им биде платено високото образование Read More »