• МАЛМЕД

Вакцините против ковид-19 предизвикуваат лесни и очекувани реакции

Околу 110 пријави за несакани реакции од вакцините против коронавирус стигнале до Агенцијата за храна и лекови – МАЛМЕД од почетокот на процесот на имунизација до сега. – Во периодот од 17.02.2021 до 27.05.2021 година до МАЛМЕД се пристигнати околу 110 пријави на сомнеж за несакани реакции од вакцини против ковид-19 по спроведена вакцинција на …

Вакцините против ковид-19 предизвикуваат лесни и очекувани реакции Read More »