16.8 C
Скопје

Tag : макпетрол

Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Кога е време да ги оставите клучевите и како да возите безбедно на повозрасни години

СП.
Во согласност со закон возачите може да ја продолжуваат важноста на својата возачка дозвола до 75 години, но како повозрасните возачи да знаат кога е...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Совети за повозрасни возачи

СП.
Безбедното возење бара повеќе од познавање на сообраќајните правила и закони. Како што стареат луѓето, први на удар се физичките способности, што за возачите може...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Што значат бројките на маслото за мотор

СП.
Не сите возачи знаат што има под хаубата на автомобилот или, пак, какво масло користи или е најдобро за моторот. За тоа се задолжени сервисните...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Немате навигација – користете го стариот смартфон

СП.
Одите на патување и немате навигација во возилото. Стариот смартфон, држач и полнач за во автомобил може да бидат одлична замена за тоа. Стариот андроид...
Автомагазин Магазин

Инвестицискиот циклус на „Макпетрол“ АД продолжува. Реновирана и модернизирана бензинската станица во Кичево

СП.
Повеќе од седум децении „Макпетрол“ АД се стреми кон постојан напредок и воведување новитети во своето работење, знаејќи дека својот успех го должи на довербата...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Што значат симболите, што ни кажува возилото?

СП.
На таблите на возилата се наоѓаат голем број информации – од брзината на движење на возилото, температурата на моторот, состојбата на сопирачките, светлата за позиционирање....
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Колку може да возите со гориво на резерва

СП.
Динг, сијаличката за гориво на вашето возило повторно се вклучи. Тоа значи дека треба да ја посетите најблиската бензинска станица, но колку навистина може да...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Мали работи кои несвесно го прават возењето поскапо

СП.
Игнорирање на сигналот за проблеми со моторот, возење со мал притисок во пневматиците и нередовно сервисирање на возилото се работи кои често возачите ги занемаруваат...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Секој може да придонесе за побезбеден сообраќај

СП.
Секој возач, без разлика колку е искусен или не, може да придонесе за поголема безбедност во сообраќајот. Затоа, да се потсетиме на неколку работи кои...
Автомагазин Магазин

Макпетрол Инфо Поинт: Возете паметно и заштедете повеќе

СП.
Прво правило – возете смирено, бидејќи агресивното возење не само што е опасно, значи и поголема потрошувачка на гориво. Нагло забрзување, често менување ленти и...