• лечење

Заболен од ебола избегал од центарот за лекување: Потера по пациент од Конго

Новото жариште на ебола се појави на 10. април во градот Бени, два дена пред Демократска Република Конго да прогласи крај на втората најголема епидемија предизвикана од ебола. Пациент заболен од ебола побегнал од центарот за лечење на истокот од Конго и во моментов се крие на подрачје кое е под контрола на локални милиции, …

Заболен од ебола избегал од центарот за лекување: Потера по пациент од Конго Read More »