• Коридор 8

ВИДЕО | Ковачевски: Железничката пруга кон Бугарија по 30 години станува реалност со инвестицијата од 200 милиони евра

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска се обрати на настан по повод потпишување на договори за изградба на железничката пруга за прва и втора фаза на Коридор 8 и реконструкција на железничката пруга на Коридор 10. На потпишувањето на договорите присуствуваа вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи министрите за финансии Фатмир …

ВИДЕО | Ковачевски: Железничката пруга кон Бугарија по 30 години станува реалност со инвестицијата од 200 милиони евра Read More »