• Изборен законик

Осум изборни единици – предлог заснован на наука или предлог кој ја зацврстува позицијата на ДУИ?

Нашиот предлог за осум изборни единици е единствениот предлог заснован на наука во согласност со околностите во нашата земја. Експерти и професионалци од различни области заклучиле дека Северна Македонија е таква што треба да се подели на осум изборни (развојни) единици, изјави за „Слободен печат“, Халил Снопче, пратеник на Алијанса за Албанците. – Вака велат …

Осум изборни единици – предлог заснован на наука или предлог кој ја зацврстува позицијата на ДУИ? Read More »