Tag : Инфраструктура

Вести Економија

Владата од ТАВ бара пренамена на средствата за карго аеродромот меѓу Свети Николе и Штип

Слободен печат
Наместо изградба на карго аеродром меѓу Свети Николе и Штип, средствата во висина од околу 50 милиони евра да се искористат за изградба на нови...
Вести Македонија Слајдер

Спасовски: Инфраструктурното поврзување е клучно за развојот на Западен Балкан

Премиерот на Северна Македонија, Оливер Спасовски изјави денеска дека инфраструктурните проекти се од клучно значење за развој на регионот и нагласи дека патното, железничкото и...
Вести Економија

За седум дена истекува Јавниот повик за финансиска поддршка за Центрите за развој на планинските региони

Слободен печат
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потсетува дека, Јавниот повик за поднесување на барања за финансиска поддршка преку Програмата за капитални субвенции истекува за седум...
Вести Скопје Слајдер

Паркови и инфраструктура приоритет лани, годинава 33 екоавтобуси за скопјани

МИА
Втора фаза од проектот за пробивање и изградба на булевар „Христијан Тодоровски-Карпош”, од улицата „Натанаил Кучевишки” до обиколница, изградба на булевар „Босна и Херцеговина”, од...
Вести Економија

Сугарески и Китанов: Ресорот “транспорт” е мотор на економските промени во државата, инвестирани се околу 300 милиони евра само во инфраструктурата

МИА Агенција
Годината ја завршуваме со максимален ефект во реализација на капиталните проекти во ресорот транспорт. Ги направивме историски најголемите вложувања во патната инфраструктура, во изградба на...
Вести Економија

Сугарески: 80 милиони евра се инвестирани во инфраструктура во источниот дел на земјата

Слободен печат
Се подобрува патната поврзаност во Североисточниот регион со тековните активности за изградба на нови и обнова на постојните патни делници, истакнаа министерот за транспорт и...
Вести Македонија

За добри патишта мора да се инвестира и во добри инженери

Слободен печат
Состојбата на патната инфраструктура е клучна за економскиот развој, конкурентноста на економијата, привлекувањето инвестиции… Старите патишта треба да се обновуваат, а новите да се градат...
Вести Македонија

Мијовски: Одлуките за патиштата да се базираат на сериозни научно стручни анализи

МИА агенција
Патната мрежа кај нас е доста разгранета и изградена на едно солидно ниво, поставено уште одамна, во времето на поранешната држава. Секако дека има некои...
Вести Економија

Се гради патна инфраструктура на индустриската зона „Раброво”

Слободен печат
Со финансиска помош од Бирото за регионален развој и со средства од сопствениот буџет, Општина Валандово ги почна градежните работи за уредување на патната инфраструктура...
Вести Економија

Елези: Одлична реализација од нaд 65% на Проектот за подобрување на општински услуги

Слободен печат
Реализацијата на капиталните проекти преку Проектот за подобрување на општински услуги „МСИП“ оди со одлична динамика, со реализација од над 65%, истакна заменик министерката за...