• Господар на прстените

Битлси се обиделе да го снимат „Господар на прстените“, но… Џ.Р.Р. Толкин ги одбил

Битлси се обиделе да направат адаптација на големиот екран на „Господарот на прстените“ во 1968 година, но на бендот му биле ускратени правата да ги пренесат фантастичните книги на големото платно од самиот Џ.Р.Р. Толкин. Режисерот Питер Џексон – кој е најпознат по неговата распространета трилогија базирана на серијата „Господар на прстените“ на Толкин – …

Битлси се обиделе да го снимат „Господар на прстените“, но… Џ.Р.Р. Толкин ги одбил Read More »