• глад

Гладта ги присили дивите свињи се почесто да ги посетуваат селата во Кичевско

Се поголемиот дефицит на храна и нивната се поголема бројност во природата, придонесоа дивите свињи во повеќе села во Кичевско да се шетаат среде бел ден. Жителите од повеќе рурални средини се жалат дека родот што го имале на нивите во поголем дел е собран од дивите свињи, а нивите ги претвориле во вистински ораници барајќи храна под земјата. – Бидејќи во природата …

Гладта ги присили дивите свињи се почесто да ги посетуваат селата во Кичевско Read More »