Tag : гелевски

Вести Култура

ВИДЕО | Гелевски: Книжевните конкурси внесуваат нова енергија и го одржуваат креативното здравје

Слободен печат
Издавачката куќа „Темплум“ по петнаесетти пат го распиша конкурсот „Новите!“, за најдобар прозен дебитантски ракопис на македонски јазик и по трет пат го распишува конкурсот...
Вести Македонија

Судот во Стразбур пресуди во корист на колумнистот Гелевски

Слободен печат
Европскиот суд за човекови права, во септември 2020 донесе пресуда со која ѝ се наложува на Република Северна Македонија да му исплати надомест за штета...
Вести Култура

Гелевски: Дали програмата за култура е резултат на вкоренет клиентелистички систем?

Слободен печат
Годишната програма за проекти од национален интерес на Министерството за култура предизвика реакции на онеправденост кај авторите, цела редица обвинувања од страна на опозицијата, како...
Вести Култура Слајдер

Галевски: „Медена земја“ е најдобар културен продукт, сметам дека победи просечен филм

Слободен печат
Многу поголеми филмови, со поголема логистика, со повеќе пари не успеаја да добијат сериозни награди. Пред се за „1917“, кој доживеа вистинско фијаско. Се случи...