• гасовод

Рот: Гасоводот може да биде средство за политички притисок врз Русија

Германија не може да ја исклучи можноста гасоводот Северен тек 2 да се искористи како средство за политички притисок врз Кремљ во случај на руска агресија врз Украина, изјави денеска претседателот на германскиот Комитет за надворешни работи, Михаел Рот. – Очекуваме дипломатско-политичко решение, а дипломатските алатки вклучуваат и санкции. Ако навистина дојдеме до санкции, а …

Рот: Гасоводот може да биде средство за политички притисок врз Русија Read More »