• енергетика

ВИДЕО | Бислимовски: Фјучерсите се неповолни и за струјата и за нафтените деривати, не може да се очекува намалување на цените

Во околните држави владите почнаа да се занимаваат со регулирање на енергенсите, а претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски вчера изјави дека и кај нас би требало државата да интервенира. – Владата според Законот за енергетика не може да ги преземе ингеренциите над цените на нафтените деривати, тоа го прави РКЕ врз основа …

ВИДЕО | Бислимовски: Фјучерсите се неповолни и за струјата и за нафтените деривати, не може да се очекува намалување на цените Read More »