• ЕК

Блумберг: Украина може да добие кандидатски статус неделава

Европската комисија (ЕК) може да препорача на Советот на министри и лидерите на ЕУ да и дадат кандидатски статус на Украина, но со јасни услови дека земјата прво треба значително да го подобри владеењето на правото и системот на борбата против широко распространетата корупција, велат европски дипломатски извори во Брисел, истакнувајќи дека неколку членки на …

Блумберг: Украина може да добие кандидатски статус неделава Read More »