• Дојче веле

Избори: Британците ги загрижува сѐ потенкиот паричник

Пред изборите во Велика Британија, анкетите покажуваат дека владејачката Конзервативна партија ќе биде речиси прегазена. Се чини дека по 14 години во опозиција, Лабуристичката партија е подготвена да се врати во владата и тоа со огромно мнозинство. Анкетите покажуваат дека главната причина за тоа е фрустрацијата од состојбата на економијата. Според истражувањето на Истражувачкиот центар …

Избори: Британците ги загрижува сѐ потенкиот паричник Read More »