• дизел

Се зголемува бројот на возила на патиштата, се увезуваат повеќе половни и дизел автомобили

Автомобилот е најчесто превозно средство кое се користи во нашата земја, а бројот на возила на патиштата од година во година расте. Минатата година на патиштата низ нашата земја имало 483 илјади автомобили или по 263 на 1 000 жители, што е раст од 80 проценти за десет години, од 146 возила на 1 000 …

Се зголемува бројот на возила на патиштата, се увезуваат повеќе половни и дизел автомобили Read More »