• бурек

Домашен бурек со месо од кујната на баба: Потребни ви се само шест состојки

Се верува дека бурекот потекнува од она што сега е Турција во старата Отоманска Империја. Од своето создавање, бурекот стана многу популарно јадење во Северна Африка, на Балканот, па дури и на јужнословенските земји. Со оглед на неговото меѓународно влијание, бурекот е адаптиран на различни кујни. Ако сакате да го изненадите семејството како врвен мајстор, …

Домашен бурек со месо од кујната на баба: Потребни ви се само шест состојки Read More »