• балет

Операта „Палјачи“ повторно е на сцената на НОБ

Националната опера и балет (НОБ) ја отвори новата сезона на 30 септември со премиера на операта „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало. Операта „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало, со која беше отворена новата сезона во Националната опера и балет, е кратка во своето траење во однос на некои други оперски дела, но е набиена со силен интензитет на …

Операта „Палјачи“ повторно е на сцената на НОБ Read More »