• абортус

Америка на нозе: Во Тексас стапува на сила ригорозен закон за абортус, интервенира Бајден

Во средата во американската сојузна држава Тексас стапи на сила законот за забрана на абортус, по шест недели од бременоста, по што паднаа првите критики за ригорозниот чин, додека претседателот на САД, Џо Бајден, вети дека ќе ги брани правата на жените на абортус. Организациите кои се борат за правото на абортус се обидоа да …

Америка на нозе: Во Тексас стапува на сила ригорозен закон за абортус, интервенира Бајден Read More »