• епидемија

Филипче: Уништени се 20.000 бугарски вакцини кои не се искористија и тоа не чинеше 200 денари

Многу е тешко со сигурност да се каже во која насока ќе оди епидемиологијата, меѓутоа ние мора да се подготвуваме за лошите сценарија кои значат преоптоварени болници, полни ковид – центри и други одделенија кои ги пренаменуваме да бидат одделенија за ковид пациенти. Тоа не може да оди до недоглед, истакна денеска министерот за здравство …

Филипче: Уништени се 20.000 бугарски вакцини кои не се искористија и тоа не чинеше 200 денари Read More »