• емануел макрон

„Екологија на француски начин“: Макрон го претстави националниот еколошки план

Францускиот претседател Емануел Макрон го претстави националниот еколошки план за намалување на емисиите на стакленички гасови за 55 отсто и ставање крај на употребата на фосилни горива до 2030 година. Гардијан јавува дека по состанокот со министрите Макрон кажа дека во програмата од 50 точки, која тој ја нарече „екологија на француски начин“, ќе бидат …

„Екологија на француски начин“: Макрон го претстави националниот еколошки план Read More »