• граница

Полска гради нов ѕид на границата со Белорусија

Полски изведувачи денеска почнаа да работат на изградба на нов ѕид долж границата со Белорусија, чија цел е да ги спречи мигрантите да преминуваат по кризата во регионот минатата година, пишува Ал Џезира. Ѕидот висок 5,5 метри, чија вредност изнесува 353 милиони евра, ќе се протега на 186 километри од границата, што е речиси половина …

Полска гради нов ѕид на границата со Белорусија Read More »