• владимир путин

Путин продолжи со кадровските промени во рускиот воен врв

Рускиот претседател Владимир Путин назначи нов прв заменик – министер за одбрана и тројца заменици министри, се вели во декретите објавени денеска на веб-страницата на руската државна администрација. Според указот, Леонид Горнин е назначен за прв заменик – министер за одбрана на Руската Федерација, а заменици на министерот за одбрана ќе бидат Павел Фрадков, Ана …

Путин продолжи со кадровските промени во рускиот воен врв Read More »