Средношколски глас: Стоп на избрзани реформи, сакаме хартиени учебници и нормално да учиме назад во школките клупи

Стоп на избрзани реформи, стоп за дигитализација на овој начин. Сакаме хартиени учебници и сакаме нормално да учиме назад во школките клупи, порача неформалното движење “Средношколски глас” во објава на фејсбук статус.

-Ова сме ние, драга Министерке. Ние и нашите родители сплотени против вашата ароганција и уништување на образованието и нашата иднина!
Сакаме да не слушнете, имаме многу што да кажеме за доброто на сите! И вие сте родител, имајте разбирање и слушнете не!
СТОП на избрзани реформи, СТОП за дигитализација на овој начин!!!
Сакаме хартиени учебници и сакаме нормално да учиме назад во школките клупи!!

Видео на денот